CFF mod madspild

I fællesskab med Stop Spild af Mad, Det Runde Bord og Unilever Food Solutions


Som den første messe i Norden er Copenhagen Food Fair indgået i et seriøst og vedvarende partnerskab mod madspild sammen med Stop Spild Af Mad, Det Runde Bord og Unilever Food Solutions.
I fællesskab sigter vi efter at samle ca. 15 tons gratis, lækker overskudsmad på messen til værdi af ca. 500.000 kr. der vil blive doneret til ca. 40 herberger, væresteder og kvindehjem i København.   

Copenhagen Food Fair handler i år om værtskab og godt værtskab er at tage ansvar for sine omgivelsers interesser. Madspild i fødevareindustrien tærer både på vore ressourcer og miljø, hvilket ikke er i nogens interesse. Som Københavns største fødevaremesse mener vi derfor, at det er vigtigt, at vi tager værtskabet på os, også når det handler om at gå forrest i kampen mod madspild”, siger Malina Lebrecht Hye, messeudviklingsdirektør på Copenhagen Food Fair. 

Tirsdag d. 24. kl. 11 sætter messen fokus på madspild med en paneldebat med temaet ”Større besparelse med mindre madspild”. Debatten kan opleves på Campus-området. I debat-panelet kan du opleve følgende deltagere og temaer: 

 
Johanne Sønderlund Birn, Projektleder hos AgroTech: Fokus på mindre madspild i storkøkkener
 
Mette Toftegard Rasmussen, Specialkonsulent hos Hotel- og Restaurantskolen: Madspild på skoleskemaet
 
Niels Jensen, Direktør i Dagligvareleverandørerne: Restholdbarhed og det skjulte madspild 
 
Selina Juul, Stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad: Kampen mod madspild i Danmark, EU, FN og resten af verden
 
Yasmine Sørensen, Channel Marketing Manager hos Unilever Food Solutions: Unilevers indsats mod madspild
 
Thomas Fremming, Projektleder hos Stop Spild Af Mad og Overskudsmad: Det landsdækkende initiativ "Overskudsmad" til hjemløse
 
Peter Haugelund, Det Runde Bord: Copenhagen Food Fair udfører d. 24. februar (når messen er slut) en madspilds-action, hvor messen i samarbejde med Det Runde Bord, Stop Spild Af Mad og Unilever Food Solutions indsamler tonsvis af overskudsmad fra messens udstillere til socialt udsatte i København.